Blog

Kasım 11, 2018

2019 Honda CBR1000RR Fireblade Özellikler & Değişiklikler

Öncelikle hemen belirtelim ki bu köklü bir değişiklik değil: daha çok mükemmelleştirme… Kırmızılar Honda CBR1000RR modelini 2019 yılı için daha keskin hale getirmek için değişiklikler yapmış.

2018 Eicma Motosiklet Fuarı’nda görücüye çıkan 2019 Honda CBR1000RR’daki ilk değişiklik çekiş kontrol sistemi yani Honda’nın deyimi ile Seçilebilir Tork Control (HSTC) sisteminde. Yeni sistem daha hassas çalışırken aynı zamanda daha iyi performans verecek şekilde geliştirilmiş.

2019 Honda CBR1000RR özellikleri arasında artık ayrıca ayarlanabilir bir tek teker kontrol sistemi var. Yeni sistem çekiş kontrol sisteminden bağımsız olarak ayarlanabiliyor. MotoEtkinlik.com editörleri olarak 2019 CBR1000RRözellikleri arasında en beğendiğimiz özellik ise tek tekerdeki motosikleti indirirken daha stabil olmayı sağlayan yeni sistem. Güç, motor freni ve çekiş kontrol üçlüsünü kontrol eden yeni sistem göstergede W işareti ile belirtilmiş.

Yeni CBR’da gaz kolu da viraj girişi ve çıkışı için geliştirilmiş. Yeni sistemde elektronik gaz kolu kontrol motoru yenilenmiş ve öncekine nazaran %45 daha hızlı gaz kolu girdisi elde edilmiş. Artık viraj giriş ve çıkışında motor devri daha keskin şekilde kontrol edilebiliyor. 1. Güç modu daha iyi yol tutuşa sahip lastiklerle pist ortamında daha iyi performans sunacak şekilde ayarlanmış.

ABS fren sisteminin çalışması da yeni oluşturulan algoritma sayesinde geliştirilmiş. Böylece özellikle dönüşler esnasında daha hızlı yavaşlama performansı ile fren yapma mesafesi azaltılmış. MotoEtkinlik.com olarak merak ettiğimiz şey yeni sürüş destek sistemlerinin önceki CBR1000RR modellerine uygulanıp uygulanamayacağı yönünde.. Fakat özellikle gaz kolu motorunun değişmiş olması bu noktada bizi cevabın olumsuz olacağı yönünde düşündürüyor.

2019 Honda CBR1000RR Görsel Değişiklikler
2019 Honda CBR1000RR modelinde son değişiklik ise aşağıda görmüş olduğunuz renklerde. Yeni renkler Mat siyah, kırmızı ve SP kırmızısı olarak belirlenmiş.

KAYNAK: www.motoetkinlik.com

Blog
Nasıl yardımcı olabiliriz?